mood hari ini adalah kecewa.i letak warna biru tu kat perkataan kecewa sebab i x suka warna biru.lalu dia adalah sinonim ngan perkataan kecewa. i sedih sangat2 sebab usaha i membuat trifle dan cita2 untuk menayangkan my version of trifle disini terpaksa dikuburkan untuk kali ini...
kesahnya berbunyi begini>>>
i bukanlah pertama kali nak cuba buat trifle sebab itu kekecewaan yang dialami ini adalah berkuasa ganda 13..tapi sebelum ini i x pernah guna custard and jelly for my trifle..usually pakai agar2 biasa je untuk top layer tu..
i got the new recipe from a friend, my opismet..oleh kerana sangat tergoda dengan trifle yang tok guru buat, i pun nak cuba laa buat for my kenduri esok..
so, setelah membeli segala bahan2 keperluannya, i buat ler mengikut segala tunjuk ajar and resepi yang diberi oleh tok guru i itu tadi..tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...hasilnye sangat menyeramkan okkk..pagi tadi, i check kat dalam peti ais, bahagian custard tu masih belum memejal..hukhuk..
why???why this happen to me??????
actually dari semalam pun i heran tengok bahagian custard tu, sebab x keras2 lagi walaupun i punyer jelly dah mengeras dalam periuk..maka dengan sebab jelly sudah mengeras, tapi custard belum keras, i tetap tuangkan jelly atas lapisan buah and custard yang belum memejal itu.maka these 2 layers jadik macam bercampur and sungguh tidak menyenangkan hati Chef Dina ini...hukhuk..sedih sedih...
setelah dipostmortem dengan tok guru pagi tadi, i rasa kesalahan tu mungkin berlaku sebab custard x betul2 mendidih seperti yang sepatutnya kot..boleh plak laa ilmu tang tu tercicir..
jadi, apekah kesudahan 3 mangkuk besar trifle itu?????
kita sama2 nantikan pada episod yang akan datang yer...
sob...sob...
tatatititutu